Terapie individuala

terapie individuala

Terapia individuala te ajuta sa-ti imbunatatesti viata pe cele 3 sarcini : cuplu, prietenie, munca.

Succesul in viata depinde de curaj, sarcina mea, ca psiholog fiind de a transforma sentimentele de disperare in sentimente de speranta. Oamenii trebuie sa fie curajosi si sa aibe incredere in ei insisi pentru a infrunta problemele vietii si pentru a gasi solutii.

Terapie premaritala

terapie premaritala

Până nu simţim cu adevărat că bărbaţii şi femeile sunt în egalitate, vom avea un mare obstacol spre succesul în căsătorie”Alfred Adler.

Casatoria solicita o abilitate de a  te identifica cu cealata persoana. In terapie inveti cum sa dezvolti aceasta abilitate , te pregatesti pentru provocarile din noua etapa a vietii tale.

Terapie de cuplu

Într-un cuplu sănătos fiecare dă şi primeşte.Relatia este o sarcina pentru doi. Noi suntem educati pentru sarcini in care sa lucram singuri sau in grupuri, dar niciodata pentru sarcini in doi.

In terapie fiecare membru invata sa lucraze impreuna, sa coopereze, sa comunice, sa-l intelega pe celalalt  si sa-l accepte asa cum este.

Terapia de familie

Fiecare membru experimenteaza cum sa fie acceptat ca membru al comunitatii numita familie. Invata sa se identifice cu celalalt si sa se puna in pielea celuilalt.

Va experimenta interesul social si curajul, dar si egalitatea intre membrii.

Pareting

parenting

Adler spunea sa-ti pregatesti copilul pentru viata nu pentru a evita viata.

In cadrul sedintelor de parenting inveti principii de crestere ale copiilor si felul in care se aplica acestea in famile.

Vei sti cum sa-i invati pe  copiii sa relationeze, sa-si rezolve probleme de ralationare si de comunicare,si nu in ultimul rand sa aibe curaj.

Sa-l ajuti sa-si dezvolte interesul social.

Terapia de grup

terapie de grup

Sunt situatii in care simti nevoia de discuta cu cineva despre trairile tale, despre situatiile prin care treci si la care nu gasesti solutii. Grupurile pot acționa ca o rețea de sprijin.

Nevoia de a sti că nu esti singur, că nu doar tie ti se întâmplă o anumită situatie dar si sigurantă de a putea discută în mod direct cu cineva care a trăit o experienta asemanatoare, pot avea efect linistitor si de regăsire a propriilor forte.

Poate fi vorba de grupuri de persoane care se confruntă cu aceeași situație de viață

Terapia pentru copii

terapie pentru copii

Terapia il va ajuta pe copil sa isi depaseasca diferite dificultati si sa isi descopere resursele personale.

Prin incurajare copilul isi va  dezvolata cele 4 nevoi :Conectare,Capabilitate, Contare si nu in utimul rand Curaj.

Psihoterapie pentru copii ajuta la diminuarea unui simptom pana la disparitia lui. Insa acest simptom are o cauza. Identificarea acestei cauze foarte devreme, il poate ajuta sa-si construiasca un alt drum in viata, sa aibe un scop si un interes social ridicat.

 Principalele scopuri urmarite in terapie sunt:

  • imbunatatirea stimei de sine,
  • dezvoltarea abilitatilor de comunicare,
  • constientizarea si exteriorizarea sentimentelor,
  • integrarea in colectivitate,
  • imbunatatirea rezultatelor școlare,
  • cooperarea cu ceilalti.

Terapia pentru adolescenti

Adolescenta este etapa de dezvoltare cea mai intensa din viata omului. Este o perioada a transformarilor atat fizice cat si psihice.

Adolescentul vrea sa demonstreze ca nu mai este copil , ca este un adult . El vrea sa fie inteles si acceptat asa cum este .

Pentru reusita unei terapii cu adolescentii este important sa-i creezi un cadru securizat. Un cadru in care el sa stie ca este acceptat , ascultat si inteles, un cadru in care critica nu-si are locul. Ca terapeut acestea sunt cele mai importante obiective pe care le ai de realizat. Sa-l faci pe adolescent sa se deschida, sa stie ca poate sa vorbeasca liber.

Ce se poate sa obtina in terapie:

  • reorientarea si reorganizarea stilului de viata,
  • pregatirea pentru viata de adult,
  • increderea in puterile personale,
  • dezvoltarea interesului social,
  • cooperarea cu ceilalti,
  • consiliere vocationala.